Ladé : onze grote, maar o zo lieve kadé…



Ladé is geboren op 20 februari 2020. Hij is dus ruim 4 jaar oud. In zijn pasportje staat hij omschreven als een Duitse Brak, maar hij is echt wel uit de kluiten gewassen om een rashond te zijn. We vermoeden dus dat er andere genen in vermengd zijn. Waar hij precies is geboren, is niet gekend. Van een stamboom is dus uiteraard geen sprake.

Wat we weten van zijn geschiedenis, is dat hij woonde bij een dame die verschillende malen in opname moest. Ladé werd telkens naar het asiel van Gent gebracht ter opvang.
Zo ook op 6 juli 2024. Er werd vooruit betaald, maar toen de termijn verstreken was, werd Ladé niet meer opgehaald. De dame bleek op geen enkele manier meer bereikbaar en nam zelf ook geen contact op met het asiel.
Toen de redelijke termijn verstreken was, kwam Ladé dus vrij ter adoptie.

Ladé is een intacte reu van 43 kg. In het asiel van Gent waren er weinig vrijwilligers die het aandurfden om met hem te wandelen. Hij zette dan ook al zijn kracht in om vooruit te geraken.
Dit maakte zijn adoptiekansen natuurlijk niet ideaal.

En dan komen wij in beeld. Wij hadden een plekje vrij en hebben Ladé op 21 augustus naar het CAT-project laten komen.
We gaan Ladé wat tot rust laten komen en even observeren welke thuis het best bij hem zou passen.
Onze eerste observaties zijn gewoonweg positief. Ladé is groot, maar in zijn hart een hele lieve kleine jongen. Hij knuffelt en speelt heel graag en geniet van dichtbij te zijn.
Nu hij weg is uit de drukte van het asiel, merken we dat het trekken aan de leiband heel goed meevalt en hij vermoedelijk vooral overprikkeld was. Aan zijn conditie is zeker werk. Maar dit komt helemaal goed met meer bewegen en spel.

Interesse? Ladé is nog niet vrij ter adoptie. Wanneer dit gebeurd, zal dit gecommuniceerd worden via onze sociale media en www.adopteereendier.be. Liken en delen is dus de boodschap. Hou er rekening mee dat onze honden gemiddeld 6 maand bij ons verblijven voor ze worden vrijgegeven.