VOLTA… ONZE LIEVE KLEINE MEID!


Volta verblijft in het CAT-project sinds 20 augustus 2024. Ze is een border collie teefje, geboren op 19 april 2022. Ze is dus ruim 2 jaar oud.
Volta heeft een stamboom, dus haar ouderdieren zijn gekend en getest. Volgens de fokker komt ze uit een showlijn, maar haar oorspronkelijke eigenaars denken eerder dat ze een mix is tussen show- en werklijn.

Volta kwam als 8 weken oude pup bij een jong koppel terecht zonder kinderen. Haar puppytijd verliep zonder noemenswaardige problemen.
Na de eerste loopsheid op 10 maanden is haar gedrag zeer snel veranderd. De oorspronkelijke eigenaars omschrijven het als een voortduren AAN-staan en nooit meer tot rust komen. Ze begon ook vaak uit het niks te grommen en waarschuwende nipjes te geven naar hen toe.
Kosten nog moeite werden gespaard om dit gedrag te begrijpen en om te buigen. Gedragstherapeuten, eerstelijns- en tweedelijnsdierenartsen, medicatie… niks leek te helpen.
Ruim een jaar is er gezorgd naar een leefbare omgeving voor alle betrokken partijen, maar het lukte niet om uit de vicieuze cirkel te geraken. Het wederzijds vertrouwen was op.

In samenspraak met de behandelend dierenarts, is er een plekje gekomen voor Volta in het CAT-project.
In onze eerste observaties zien we vooral een sterk overprikkeld hondje met een sterke beschermingsdrang naar haar zachte speeltjes en voeding. Wij vermoeden sterk dat een schijnzwangerschap na haar eerste loopsheid aan de basis ligt van dit gedrag en dit uit de hand is gelopen.
Uiteraard zijn er nog verdere observaties nodig en nemen we rustig de tijd om samen met haar aan de slag te gaan.
We zetten momenteel in op rust afgewisseld met beperkte activiteit.
Even terug naar de basis om van daaruit terug langzaam op te bouwen.

Interesse? Volta is nog niet vrij ter adoptie. Wanneer dit gebeurd, zal dit gecommuniceerd worden via onze sociale media en via www.adopteereendier.be
Hou er rekening mee dat onze honden gemiddeld 6 maand bij ons verblijven voor ze vrijkomen ter adoptie.