MATZ: ONZE KLEINE PRINS!


Matz werd geboren op 4 november 2017. Ook zijn eerste baasjes stapten in de valkuil: broodfok! Op zijn pasportje staat dat hij een Sharpei is, maar daarvoor heeft hij wel enkele rimpeltjes te weinig. Zijn blauwe tong is wel aanwezig.
Hij is een gecastreerd reutje.

Op 3 december 2023 werd Matz afgestaan aan ‘het zilveren mandje’ in Lokeren. Hij was toen net zes jaar. De eerste 4 jaar van zijn leventje waren ok. Maar de komst van een baby in zijn gezin, heeft alles veranderd. Alhoewel de kennismaking met de baby goed zou zijn verlopen, bleef Matz het moeilijk hebben met het jonge leven in huis. 1.5 jaar later heeft dit geresulteerd in happen naar de peuter. Er volgde een ticketje naar het asiel voor hem.

In het drukke asiel was Matz uiteraard even de kluts kwijt. Na een periode van gewenning, werd hij wel een enthousiaste wandelaar met de vrijwilligers van het asiel.
Met zijn verleden van hapgedrag naar kinderen, werd Matz echter niet gekozen als nieuwe vriend.

Op 17 juni is Matz opgenomen in het CAT-project. We hopen hem de nodige rust te kunnen brengen en het vertrouwen in mensen op te bouwen.
We gaan rustig aan de slag met hem. Even niks moeten, even geen prikkels van een overvol asiel, even gewoon rust…
Bedoeling van zijn CAT-periode is vooral observeren wat Matz nu echt nodig heeft om zijn voor-altijd-mandje te vinden.
En we zijn er zeker van dat er ook voor hem ergens zo een mandje staat!

Interesse? Matz is nog niet vrij ter adoptie. Wanneer dit gebeurd, communiceren we dit via deze website, onze Facebookpagina, Instagram en www.adopteereendier.be. Volgen is dus de boodschap! Hou er rekening mee dat onze honden gemiddeld zes maand bij ons verblijven voor ze vrijkomen ter adoptie.